Company Vitality - Checklist werkplek

Gratis checklist voor een ergonomische thuiswerkplek

Hoe ziet de thuiswerkplek van jouw medewerkers eruit?

De ideale checklist voor HR om in te zien hoe medewerkers thuiswerken

Inclusief

  • Checklist om inzicht te krijgen hoe medewerkers thuiswerken
  • Volgens voorschriften van de Arbowet
  • Advies en instructie voor de HR medewerkers
  • Handige Infographic voor de medewerker om zelf een ergonomische werkplek af te stellen
Happy employee

Medewerkers zijn je belangrijkste ''bezit''

Thuiswerken wordt steeds meer de norm, maar is de thuiswerkplek wel veilig en voldoet deze aan de wet en regelgeving? Als een medewerkers meer dan twee uur per week vanuit huis werkt met een computer of laptop, ben je als werkgever verplicht om een thuiswerkplek te creëren die veilig is en aan de Arbowet voldoet. Je kan als werkgever aansprakelijk worden gehouden voor eventuele letselschade.

checklist thuiswerkplek

Wil jij dat medewerkers verantwoordelijk (thuis) werken?

Natuurlijk is het belangrijk dat medewerkers verantwoordelijk thuis kunnen werken, maar hoe voorkom je dat je voor elke medewerker een nieuw bureau, bureaustoel, muis of een toetsenbord moet bestellen? De kosten lopen al snel hoog op. Niet altijd is er een budget beschikbaar om elke medewerker te voorzien van dergelijke hardware, maar het is ook niet altijd nodig! Elke werkplek vereist een andere aanpak en moet op zichzelf beoordeeld worden.

Controleren van de werkplek door interne of externe partijen kan geld besparen in de aanschaf van de benodigde hardware, maar ook dit kost de nodige tijd en ook geld. Daarom hebben we voor jou een handige online checklist samengesteld die een medewerker zelf kan invullen om inzicht te krijgen in de werkplek. Zo kan jij in één oogopslag zien welke werkplek extra aandacht vereist en alleen hier de nodige hardware hoeft aan te schaffen om te voldoen aan de wet en regelgeving.


Ga met deze checklist slim te werk,  schaf alleen de nodige hardware aan, bespaar onnodige kosten en laat zien dat je als werkgever het belangrijk vindt hoe de medewerkers thuiswerken.


Download nu gratis onze checklist werkplek om inzicht te krijgen hoe jouw medewerkers thuiswerken.

Voorkom

Voorkom...

  • Boetes en schadeclaims;
  • Dat je niet voldoet aan de zorgplicht;
  • Dat je geen idee hebt hoe de medewerkers thuiswerken;
  • Dat je voor verrassingen komt te staan;
  • Hoge kosten maakt door het aanschaffen van onnodige hardware.

Waaraan moet een thuiswerkplek voldoen?

Ruimte

Bij een thuiswerkplek moet voldoende bewegingsvrijheid zijn, lichtinval en er moet voldoende ruimte zitten tussen het scherm en de ogen van de medewerker.


Bureau & Schermhoogte

De benen en de armen van de medewerker moeten beiden in een hoek van 90 graden zijn en de medewerker moet recht naar het scherm kunnen kijken. Draagt de medewerker een leesbril? Dan geldt hier weer een uitzondering op.


Bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel moet met minimaal 5 punten op de vloer staan en moet de mogelijkheid hebben tot het verstellen van de hoogte, de rugleuning en de armleuningen.


Muis & Toetsenbord

Je mag maar maximaal twee uur per dag zonder muis en toetsenbord werken, werk je langer dan twee uur zonder dan is het wel verplicht om met een losse muis en toetsenbord te werken.


Voorkom gezondheidsklachten en krijg inzicht in de thuiswerkplek van medewerkers